Sporttherapie

Er kan een moment komen dat door een te hoge intensiteit of door heel vaak herhalen van dezelfde bewegingen, ongemakken en klachten van overbelasting ontstaan. Bij onvoldoende aandacht voor overbelasting kan deze langdurig je dagelijkse functioneren belemmeren.

De oorzaken van pijnklachten aan het bewegingsapparaat worden vaak gezocht in het fysieke vlak. Toch wordt de oorzaak daar lang niet altijd gevonden. Dan is het zaak om verder te kijken.

Klachten

Specifieke klachten kunnen worden verklaard door aantoonbare schade of aandoening. Denk aan een botbreuk, gewricht uit de kom, een spierscheuring en diabetes. Mensen met dergelijke klachten dienen altijd eerst een (huis)arts of fysiotherapeut te raadplegen.

A-specifieke klachten kunnen niet direct worden toegeschreven vanuit een aantoonbare schade of aandoening. De klachten worden veelal verklaard vanuit een psychosomatisch stoornis. Bijvoorbeeld: de blessure of schade is hersteld, maar de pijn blijft.

Een andere mogelijkheid is dat de pijn is ontstaan zonder dat men weet wanneer en waardoor, behalve dat men er al heel lang last van heeft. Soms zijn de klachten met periodes heftiger.

Belasting versus belastbaarheid

Zodra in het dagelijks leven de belasting toeneemt heeft dat invloed op je zenuwstelsel (het communicatiecentrum van lichaam en geest). Wordt deze belasting groter of houdt de hoge belasting een langere periode aan, dan is er sprake van overbelasting. Overbelasting veroorzaakt gezondheidsproblemen waardoor mogelijk pijnklachten en/of blessures ontstaan.

Therapeutische technieken

De klassieke sportmassage is de basis van mijn behandelingen. Een combinatie van strijkingen en knedingen worden gebruikt om de weefsellagen soepel langs elkaar te laten bewegen.

Het bindweefsel speelt een belangrijke rol bij klachten en blessures. Door het zenuwstelsel komt dit vaak op spanning te staan en belemmerd dat de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat. Door het onderhuids bindweefsel los te maken creëer je ruimte voor het gehele bewegingsapparaat.

Mobilisatie van wervelkolom geeft ruimte in de beweging van het hoofd, de armen en de benen. Door de beweeglijkheid van de wervelkolom te verbeteren zorg je ervoor dat de zenuwen die hier uitlopen meer ruimte krijgen, zodat ze hun signalen goed kunnen afgeven.

Samen onderzoeken we precies welke bewegingen voor jouw beroep of sport belangrijk zijn en nu door omstandigheden beperkt worden en bespreken we hoe deze klachten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Gemiddeld wordt sporttherapie ingepland voor 50 min. Houd er rekening mee dat je minimaal 6 sessies nodig hebt om inzichten te krijgen en resultaten te kunnen boeken.

Kosten

25 min 25 euro
50 min 50 euro